det är ok, men inte hundra..

2011-01-30 @ 22:09:37
Hej! Har haft en rätt lugn helg, mysig. Nu när graviditetströttheten är över, känner jag plötsligt mig som Joanna igen så igår tog jag itu med 100kg tvätt, städade lite och rensade garderober m.m. Tog en långdusch med hårinpackning osv efteråt. Kände dock att jag hade jätteont i ryggen efteråt, så heeelt vanliga Joanna är jag ju inte. Det är inte lika lätt att göra som bagateller längre.. Men jag är glad över att jag har fått lite av min energi tillbaks.

Imorrn börjar jag jobbet som barnskötare igen, det känns väl sisådär. Vill inte gå in på detaljer om varför, men ja det är ju som sagt livsnödvändigt. Måste försörja mig, flyttar ju snart till eget och inte har jag ngn sugardaddy direkt som kan betala allt åt mig utan att kräva ngt tillbaks, sånt händer bara i drömmar va? Hehehe... nej, så jag måste stå för min brödföda själv. Så är det! Vet inte hur mkt jag kommer att orka, men jag får kämpa tills jag orkar sen får vi se vad som händer.
Jag ska upp runt halv sju, och det känns lite hårt. Berättade ju om att jag hade vänt på dygnet, och jag försökte vända tillbaks det. Jag somnade fem på morgonen och vaknade ett idag, och jag kände att jag lätt kunnat sova till fyra-fem men nej jag tvingade mig upp alltså.. Och så runt sex kände jag mig lite sömnig och jag har ingen självdisciplin verkar det som för jag däckade på soffan och vaknade en timme senare. Bra!! Nej, så jag är inte dödstrött nu men jag ska ta mig ngt att äta och ändå försöka lägga mig runt elva och försöka sova iaf. Det kan gå.
Har gråtit lite som mina ögon känner sig trötta, men det kan ju vara lurerier. Gråta är ngt man göra OFTA när man är gravid. Jag är en jättekänslig person i vanliga fall, och jag har inte alls långt till gråt MEN nu när jag är gravid känner jag att jag kan gråta för minsta minsta lilla, närsomhelst, framför vemsomhelst. Och folk som känner mig väldigt bra, tycker inte det är ngn skillnad verkar det som eftersom jag alltid varit känslig och gråtit för ingenting förut och det gör mig förbannad! För jag känner i hela min kropp att jag ibland när jag gråter fastän jag inte vill gråta, så är det bara hormonerna!! Men vissa fattar inte det, även om jag säger" alltså, detta är hormonernas verk." Näe, då tycker dom att det inte är ngn skillnad på hur jag var förut. DET ÄR DET VISST! Det finns för fan dagar då jag sitter och gör nada, verkligen nada och tårarna kan bara komma. Utan ngn som helst anledning och jag bara "amen vafaaan då!"

Förövrigt vill jag bara tacka min mamma och pappa som gav mig Josselin, min syster. Hon har alltid funnits där för mig, ställt upp i vått och torrt. Och det har hon gjort för alla sina syskon, jämt. Och då menar jag med allt, både fysiskt och psykiskt. Känslomässigt, och på andra plan oxå. Jag har alltid sagt det till henne, du är bäst och jag är tacksam för att du är min syster och ingen annans. Jag önskar dig all lycka i ditt liv. När jag blir miljonär, kommer du vara den första jag kommer att tänka på! Jag hoppas att jag oxå har tillfört bra saker i ditt liv.
Jag älskar självklart alla mina syskon, mer än allt på denna jord. Dom är bäst. Så jag tackar mina föräldrar för att dom bestämde sig för att ha oss alla i samma familj innan dom skildes.
:)

Godnatt!

27 jan

2011-01-27 @ 19:45:04
Hello! Idag slog jag fan rekordet med att vakna kl 15:00! Alltså nej, jag måste vända på dygnet nuuu! På söndag ska jag gå upp tidigt, och lägga mig tidigt för måndag är det troligt att jag börjar jobbet.

Har inte gjort så mkt, åt frukost/lunch på Donken med Jefri. Det var mumsigt, men nu är jag så mätt att jag aldrig mer vill veta av mat, fast det kommer väl bara hålla till kl nio ungefär. Då kommer jag att vara hungrig som en varg igen. :P Det är en del av graviditeten.

Snart börjar American Idol på TV 11, gotta see it!

Här kommer min första gravidbild!

 
Den är iofs en vecka gammal, här är jag iaf i vecka 12! Hmm, datumet var 22/1-2011!

jag hatar pengar

2011-01-26 @ 15:48:33
jag är så keff! Att jag ibland inte skriver på 2 dagar liksom..

Kl är halv fyra, jag sitter här vid datorn och surfar. Somnade sex imorse pga en djävuuulsk migrän. Hemskt! Det är dock svårt för människor att sätta sig in i det och förstå mig har jag märkt, bara för att dom inte själva känner så. Det är fan ofta så, människor är själviska. Bryr sig bara när det gäller dom, men om dom inte har ont el går igenom ngt svårt så bryr dom sig oftast inte. Bara låtsas. Nu pratar jag inte om precis alla människor på jorden, men många som jag vet iaf. Det är synd. Jag säger inte att jag är bättre, men jag kan ändå känna att jag kan sätta mig i folks sits, och därför känna medlidande.

Jag vill inte påstå att allt är på topp just nu i mitt liv, men jag vill inte heller klaga och hålla på och gnälla jämt och ständigt. Ska min blogg bara bestå av det liksom? No.
Istället kan jag berätta det som är bra just nu, och känns kul. Det är 1. Att vi troligtvis har hittat lägenhet! :) El min syrras tjej då har hittat åt oss genom en vän. Är såååå glad över det! Kan inte beskriva min glädje. 2. Magen växer, och bebis mår fint. :) Det är ngt underbaaaart. Längtar tills jag får träffa dig, bebis! 3. Jag ska börja jobba snart, deltid tror jag på dagiset jag var på förut igen. Det är inte ngt jag är sjukt glad över, men det är livsnödvändigt. Så det är bra. För att kunna glädjas ännu mer åt nr 1 och nr 2 måste jag ha jobb, så att jag kan ha pengar och på så sätt ha det bra. Tyvärr, pengar styr det mesta. :/

Sjukt att man säger att pengar inte köper lycka, vilket är antagligen sant men faaan vad lycklig jag skulle vara med en rejäl summa på kontot. Pengar är det enda som gör mig olycklig just nu, inte för pengarna i sig för jag gör inget med papperslappar utan för det pengarna kan köpa! Som allt min bebis behöver, lägenhet, ja allt! Usch, jag låter girig. Nej, ngt bra måste hända.

Ordnar allt sig till slut?

Mår bra!

2011-01-23 @ 20:50:50
Min helg har varit jättebra! :) Fredagen var lugn, lite seg t.o.m. Den gick obemärkt förbi. Lördagen så kom pappa med family över och vi åt mysig familjemiddag, och mös. Härligt... blev dock lite för trött ngn gång under kvällen och gick och la mig för att sova en stund. Idag söndag gick jag upp tidigt för ovanlighetens skull, åt mysig frukost med alla, spelade lite Wii och sen runt 2 gick jag och min pojkvän och tog oss en mysig nap. Så skönt!

Har käkat middag, och sitter nu och surfar lite på nätet. Imorrn går jag in i min tolfte vecka, alltså 3 månader. :) Min mage har växt lite granna.. har tagit bild, men har inte lagt in den ska dock lägga in den imorrn här på bloggen. Måste bara komma ihåg det!
Tänkte lite på att man måste ibland orka ta sig tiden att sminka sig och fixa sig lite när man är gravid, hur trött man är, för det hjälper ens självförtroende som inte alltid är på topp när man är gravid. Även om man aldrig kan se het och sexig ut när man är gravid (personlig åsikt) men man kan åtminstone se vacker och gullig ut och det är bättre än ful och ovårdad (och oduschad! haha). Igår gjorde jag just det, klädde mig lite fint, sminkade mig och fixade mig lite grann och mådde faktiskt bättre. Kände liksom att , jo I still got it.

Det är så roligt att min syrra Jen och jag är gravida ihop, hon är typ ngn månad plus lite till mer gången än jag är men det gör ju ingen skillnad senare när bebisarna väl är födda. Hon är den enda jag kan prata med om alla gravve grejer och hon förstår exakt, och har själv gått igenom det. Sen är hon mkt snyggare än mig i sin graviditet, men aja man kan inte få allt. Jag unnar henne det. :) Jag är en fet ko, som så småningom kommer att ha en stoooor kula på magen, hon är ett smalt rådjur med en liten kula på magen. Men ok, det är värt för bebisen som kommer. Hehehehe...

Allt som allt så mår jag toppen idag, även fast jag vet att jag måste ta itu med lite jobbiga grejer den här veckan men det får jag börja oroa mig för imorrn. Idag vill jag bara njuta.

Halloooo

2011-01-20 @ 22:39:36
Har inte vågat lägga ut på facebook min blogglänk. Inte för att ALLA kommer att gå in på min blogg och läsa men definitivt några, och på ngt sätt känns det lite utlämnande. Men varför har man blogg, det är väl som en sorts dagbok som alla kan läsa? Därför man kanske inte skriver minsta lilla privata sak som man skulle vilja..

Fan, jag har haft migrän tre dagar i rad nu och jag står snart inte ut. Den kommer i perioder, ibland mår jag bra och har inte ont i huvudet på ett bra tag men så kommer det så här plötsligt och så håller det i sig. Kan inte ta hur mkt värktabletter som helst heller, jag är ju gravid vad fan! Så jag står ut...

Imorrn ska jag kolla mitt blodvärde på mvc, är så trött nu på sistone. Sover typ 12 timmar i sträck, vare sig jag lägger mig tidigt el sent. Det är sjuuukt! På tisdag har jag ett läkarbesök, kan bli så att jag sjukskrivs. Vi får se..
Känner att jag börjar få en liten mage nu, svårt att hålla in den liksom. Jag borde nog börja fota så att jag sen kan se skillnad, fast det knäppa är att jag ser mig i spegeln och känner mest att jag är tjock och att det är en tjockismage och inte en gravidmage. Jag är gravid i min tredje månad nu, så nu borde den väl synas lite?? Jag är ivrig, vill ha bebisen i min famn nuuuu! :)

Jag har skitsvårt för att komma på ett flicknamn jag verkligen vill ha, har mitt pojknamn men tycker det är så svårt att hitta ett flicknamn! Fast det kan ju bero på att jag vill att hon ska heta ngt på J, då blir det svårt.


........

2011-01-19 @ 16:23:43
Jag känner mig så pass vissa dagar, jag bara skjuter fram saker jag egentligen borde ta itu med. Varför vet jag inte?! Men imorrn kan jag inte länge skjuta på det, MÅSTE ta itu med allt. Jag vet att jag kommer att må så mkt bättre efteråt och pusta ut.

Min trötthet är överväldigande oxå, jag kan lägga mig och somna runt elva kanske men ändå vakna runt tolv nästa dag. Och har jag inget för mig så kan jag lätt somna om och sova vidare till tre, det sjuka är att jag inte ens mår dåligt av det. Jag tycker bara det är sjukt skönt. Men det går periodvis förra veckan gick jag upp halv sex varje dag med min pojkvän och sen somnade jag aldrig om utan var uppe och gick och la mig tidigt med honom. Jag vet att det är graviditeten men om man aldrig har varit det förut, så är det inget man är förberedd på. Att man känner sig så trött jämt och ständigt.
Och mkt neråt dagar har man oxå.

just nu är det lite blä måste jag erkänna...

Konstigt det där..

2011-01-18 @ 17:34:24
Jag läste ngn artikel om rasister m.m. Sen började alla dessa frågor komma till mig, som att äter dom bara svensk husmanskost? Jag menar det vore väl det mest logiska el? Och åker dom aldrig utomlands? Hmm... Och även om dom nu äter annat än svensk husmanskost el åker utomlands så undrar jag om det inte är dubbelmoral då?? Haha, jobbigt i såna fall. They are missing out.


Idag är en dag då jag inte känner mig gravid.

Baaack!

2011-01-18 @ 00:20:08
HEJ! Nu är jag tillbaks igen. :) Jag har länge nu känt ett sug att börja blogga igen, och jag tänkte att iomed att jag är gravid nu så vill jag ha allt det nerskrivet och med bilder så att jag sedan kan se tillbaks på det. :)
Fast jag kommer inte att bara skriva om min graviditet, kommer även att skriva om dagliga funderingar och åsikter m.m jag har i mitt vardagliga liv. Det kommer alltså att finnas lite av allt som, som förr.

Den 26/11-2010 fick jag reda på att jag var gravid. Jag hade då tolv dagars försening med mensen, och tänkte att fan jag kunde inte vara annat än gravid. Drog till Apoteket med Jefri, köpte ett gravtest kom hem och testade mig på en gång och ja 5 sekunder senare hade jag fått ett positivt svar. Jag var gravid. Jag blev chockad och överraskad, men lycklig! Det var inte planerat, men helt klart önskat från båda hållen. Så vi är hur glada som helst, nu är jag i min elfte vecka och allt rullar på. Kommer självklart att berätta mer och mer...

Nu ska jag försöka sova, imorrn måste jag nämligen upp och göra massor med livsviktiga samtal.


P.S Såg Eclipse nyss, fan vad bra den var! Jag är lika klyschig som alla andra och dör för Twilight-sagan. Lääängtar tills den fjärde kommer, då vill jag gå på bio med syrran Jen och se den.


RSS 2.0