vatten!

2009-11-29 @ 22:58:24


Har i Venezuela sa finns vattenbrist just nu, jag har inte kant av det sa mkt pga vi bor i dom lite mer "rikare" omradena sa vi far mer vatten. Finns vatten har varje dag, som vanligt alltsa. Men i dom fattigare omradena finns det inte typ, och manniskorna dar maste ha gigantiska hinkar som dom fyller pa med vatten for att ha hela veckan till tvatt, matlagning osv. Ju mer vatten som slosas i onodan desto mindre vatten far dom, och om det slosas for mkt sa kommer aven vi kanna av det. Sa forra veckan markte jag att kranen i koket droppade hela tiden, aven nar man stangde av den och det fick mig att oroa mig lite, sa jag satte en 2 liters flaska under kranen for att se hur mkt vatten som slosades. Jag satte den dar runt nio pa kvallen, och nasta morgon kl 6 nar jag gick upp for att titta var den overfylld. Det ar anda ratt mkt vatten alltsa som slosades tankte jag, sa jag pushade min mor att vi skulle ta och fixa den for annars kommer vi att fa ta konsekvenserna sen. Man tanker alltid -"ah, det drabbar inte oss, whatever om den droppar! Det ar ju ingenting." Men det blir kopiosa mangder efter ett litet tag! Sa vi gjorde det, vi ringde varan handyman och han fixade det! Jag blev jatteglad, kande liksom att jag hade gjort ngt bra for naturen och landet! :) Kanske en liten obetydelselos aktion, for runtom i landet kanske det slosas 20 liter vatten per dag men vadda ngnting ar alltid battre an nada! Vi bidrar iaf inte till att det slosas vatten, och det kanns bra. Jag ar alltid pa min mamma om att stanga av vattnet medan hon borstar tanderna, diskar osv.. Man behover faktiskt inte ha vattnet pa hela tiden under dom stunderna. Vatten ar ngt man tar for givet, men man borde inte ta ngt for givet nar det galler naturen, och naturresurser! Vare sig man bor i ett fattigt el rikt land! En dag kanske naturen bestammer sig for att lagga ner verksamheten och da spelar det ingen roll hur fattigt el rikt ett land ar for vi bor alla pa samma planet och alla drabbas i slutandan! Jag sager bara 2012 filmen, dar har vi ett bra exempel. Kolla pa den och bestam dig sen for att gora ngt litet atminstone for naturen, for den gor massor for oss!


annars da, min helg har varit skon! I fredags blev det filmtittande med Jefri. Vi sag Land of the Lost, sa ackligt dalig. Aven for att vara med min favvo Will Ferrell sa var den inte alls rolig, man garvar ju ibland at honom att han ar sa stord med sina ansiktsuttryck och kommentarer from nowhere men forutom dom valdigt sma och fa ljuspunkterna sa var den KEFF! skit daliga effekter, och man sag verkligen att dom stod framfor en greenscreen! Nej, jag rekommenderar den ej. Vi hyrde aven A history of violence, den har jag sett men den ar sa javla bra sa jag ville att Jefri skulle se den. Men vi sag inte den, vi somnade. Och sa hyrde vi en om en mordarkrokodil som jag inte har ngn aning om hur den ar. Idag ska vi se dom tror jag. Igar satt vi med vara grannar nere i parken och drack lite och snackade massa skit. Hade jattetrevligt. Drack hur lite som helst, kande inte for att dricka men hade anda jattekul. Mkt skratt.
Satt och pratade med Henrys flickvan, Henry ar en granne och van. Maria heter hans flickvan. Hon ar jattesnall verkligen, och social. Hur gullig som helst. Hon ar rolig oxa, lite knapp hon pratade helt oblygt pa om deras sexliv med detaljer och allt. Jag kunde inte sluta skratta for vi kanner inte varandra sa bra an, vi har precis lart kanna varandra och hon pratar hur vanligt som helst om analsex! Hahaha.. ja intressant var det iaf! Det dar ar verkligen ett porrigt par maste jag saga, dom hanglar som att det inte finns ngn morgondag dar framfor alla! Sag sa komiskt ut. Jag kan INTE hangla in public, det ar lite pinsamt tycker jag. Ok en passionerad puss, men hangel? Nej tack.. Jefri och jag kunde inte sluta skratta, fast diskret saklart. Vi ar tontar vi vet, men fan hade ni sett det sa hade ni garvat! Och pa facebook har dom bilder dar dom ar i doggystyleposition och hon typ biter pa hans brostvarta! Haha... nej det ar kul alltsa. Men bada ar sa snalla och gulliga sa man kan inte gora annat an att tycka om dom bada. Omojligt att tycka illa om dom..
Nu ar det sondag och kl ar halv fem pa eftermiddan. Har precis stadat hela lagenheten + mitt rum. ska duscha snart och ga och ata pa mcdondalds med min man.

Saknar och alskar mina syskon sa mkt! Maia och Shannon ar inkluderade dar oxa. saknar er sa jag nastan spricker av saknad snart. om jag vore ackligt snuskit rik sa skulle jag kopa en privatjet och aka dit och hamta er sa skulle vi gora en massa saker har och sen skulle jag aka och lamna er och ba vi syns imorrn da! Imorrn gor vi ngt i Sweden!:) alskar er alla sa innerligt!!






      




  

                

Mardrom nr 3 pa listan..

2009-11-27 @ 16:53:36
Sag varsta mardromsbilden idag pa facebook! En snubbe som aker ngn sorts berg och dalbana och spyr rakt pa tjejen bredvid honom! Fyfan, vilken mardroooom! Det har alltid varit min skrack, darfor har jag en hatkarlek for tivolin osv.. Jag kommer ihag nar det dar skeppet pa Gronan fortf existerade, volten tror jag den hette? Man stannade typ i liggposition en stund, och da brukade jag alltid sitta dar skitskraj for att ngn pa andra sidan som var overst skulle ma illa och spy rakt ner! Var annars liksom? Saklart skulle det ha hamnat pa oss alla som ar i liggposition. Jag checkade alltid in allas ansikten for att se vem som sag illamaende ut och halla koll pa manniskan in case for att skydd hahaha... Vilka javla problem man har! Men fan det ar inte omojligt alls, det hander oftare an man tror. Skulle det handa mig tror jag att jag skulle bli sa acklad och forfarad att jag skulle typ svimma.. haha...

Fran en sak till en hel annan, igar fick jag svar om jobb och ett positivt svar! Killen jag pratade med skulle lamna in mitt CV som han tyckte sag valdigt bra sa han, till sin chef och sa skulle han hora av sig till mig beroende pa vad hans chef sa! Hall tummarna for mig! Vill ha detta jobb.

Idag ar det fredag, tror att det blir en lugn kvall. Mys och filmtittande. Jefri jobbar sa pa fredagar har han inte alltid lust att ga ut el sa, da brukar vi oftast stanna inne och titta pa film och gora annat. Skulle vilja se en riktigt rolig film. Rekommendationer ngn?? Tas tacksamt emot!!




Blogg!

2009-11-26 @ 15:51:03
Nu har jag gatt och skaffat blogg antligen! Typ hundra ar efter alla andra... Men jag hade ingen dator sa jag orkade inte engagera mig. Men nu har jag dator hemma, sa det finns inget som hindrar forutom lattja kanske.


Jag vet inte hur handelserikt mitt liv ar egentligen, men har far jag skriva ner mina dagar och vadsomhelst som faller mig in. Ibland ar det skont att skriva av sig, vare sig det ar gladje el irritation. Whatever.. Kommer sakert bli en flitig bloggskrivare. Jag inte expert pa det har, men vad mer an att typ kunna skriva behover jag veta? :)
Jobbigt att behova skriva utan äåö, men hur jobbigt ar det inte att typ kopiera och klistra in nar vartannat ord har en av dom bokstaverna liksom? Det gar inte, och jag ar i venezuela sa jag kan inte gora sa mkt at det. Men det ar INTE svart att lasa pa det har sattet anda, val?


blogg nr 1. wohoo! :P Kl ar tio, vaknade runt nio. Har druckit kaffe, tankte ga och handla lite mat med mamma snart for att laga en god lunch senare. NU kolla min mejl for svar om jobb! Hoppas!










RSS 2.0